Boek Tickets

Muziek uit het Zuiden

Zondag 25 augustus

Artiesten

Hoofdpodia

Jasper Iturrospe

Jasper Iturrospe

Jasper Iturrospe (1998) GITAAR - studeerde vier jaar aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Nederlands gitarist Enno Voorhorst en momenteel volgt hij zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam bij gitarist Gabriel Bianco.

Liturgisch Muziekfestival

Strijkkwartet USKO

Op hoog niveau zal het strijkkwartet van het Utrechts Studentenkoor en Orkest (USKO) deze dag Liturgische Muziek uit het Zuiden ten gehore brengen. Het USKO is met circa 150 studenten een van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland en staat onder leiding van Gilles Michels.

Helga Kruse

Helga's liefde voor muziek ontstond in de Russische kerk die ze met haar ouders bezocht. Inmiddels is ze dirigent van drie koren, verzorgt ze zang- en harplessen en geeft ze (wereldmuziek-) workshops. In La Fuente zingt ze Jiddische en Sefardische liederen. Deze dag verzorgt ze een workshop, waarbij ze de bezoeker meeneemt in een Sefardisch lied. Ze begeleidt zichzelf op de troubadourharp.

Liturgisch Muziek Festival Heiloo

Claudai Witlam-Kuhnt

Sopraan: Sinds haar achtste zingt Claudia en op twaalfjarige leeftijd brengt ze haar eerste solo’s ten gehore. Ze heeft gestudeerd aan het Muziektheoretisch Opleidingsinstituut Utrecht en bij ‘Passiomea’ is zij actief als sopraansoliste voor diverse muzikale projecten in Nederland. Daarnaast is ze zangcoach.

Muziek uit het Zuiden

Sefardische Liederen Sefardisch komt van het Hebreeuwse woord Sepharad, en betekent Spanje. Toen in de 8e eeuw Arabieren naar Zuid Spanje vertrokken, ontstond er op wetenschappelijk en kunstzinnig terrein een samenwerking tussen Joden, Islamieten en Christenen. Ook wel de ‘Gouden Eeuwen’ genoemd. Joodse dichters namen Joods, Islamitisch en het Katholieke gedachtengoed over en zo ontstond er een mengelmoes van Arabische- en Andalusische melodieën, de Sefardische liederen.

Programma

11.00 – Opening terrein

Programma:
12.00 – 12.30
Jasper Ittoruspe (1e deel)
12.45 – 13.15
Jasper Ittoruspe (2e deel)

13.30 – 14.00 Helga Kruse (1e deel)
14.15 – 14.45 Helga Kruse (2e deel)

15.15 – 16.00 Strijkkwartet USKO – Utrechts Studentenkoor

16.30 – 17.30 Eucharistieviering met Sopraan Claudia Witlam-Kuhnt

20.00 Sluit het terrein.