Boek Tickets

Baltische Staten en Rusland

Zondag 7 juli

BALSEM VOOR DE ZIEL

Artiesten

Hoofdpodia

Muziek festival Heiloo

Amstel Quartet

Het meest kleurrijke saxofoonkwartet ter wereld. Volkskrant, Pablo Cabenda: "Dit saxofoonkwartet is balsem voor de ziel".

Joep de Bont

Joep is een muzikale vakman die de wereld laat klinken. Zijn plezier is aanstekelijk. Zingen is meer dan zingen in zijn workshops. Hij bezit het talent om in gevarieerde groepen de meest weerbarstige kelen tot stevigheid en zuiverheid te verleiden. Doe mee met de a capella workshop in Russisch en Baltische klanken. Of geniet en wees toeschouwer.

Heiloo Klassieke Muziek

Kamerkoor Oktoich

Dirigente, Aliona Ovsiannikova, het koor zingt acapella - Grachtenfestival Amsterdam | Hermitage | Concertgebouw | Muziekgebouw aan 't Ij

Monique Lansdorp & Hans Derksen

Monique Lansdorp (viool, mandoline) heeft zich na haar klassieke scholing toegelegd op onderzoek en uitvoeringspraktijk van traditioneel Oost-Europese muziek. Na 20 jaar toeren met de band van Boudewijn de Groot, keert zij terug naar deze oude liefde. Hans Derksen (accordeon) is werkzaam als specialist mediavoorzieningen aan Fontys - Hogeschool voor de kunsten - in Tilburg. Het duo brengt voor het festival een programma van traditionele liederen en instrumentale muziek uit Oost Europese gebieden als, Bulgarije, Roemenie, Rusland, Ukraine en Armenie.

Baltische en Russiche invloeden

De Baltische Staten en Polen kennen een geschiedenis van Russisch bewind. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot deel van het volk het Russisch nog spreekt. Met name in de Baltische Staten is dit voor velen de enige gebruikte taal.
Tijdens het communistisch regime werd elke vorm van religie onderdrukt. Met als reactie dat juist de religie en haar muziek de eeuwige en alles doordesemende bemoediging van het volk werd.

Programma

11.00 – Opening terrein

Binnenprogramma:
12.00 – 12.30 Joep de Bont (Workshop Russisch a capella)
13.00 – 13.30 Joep de Bont (Workshop Baltisch a capella)

14.30 – 15.00 uur Kamerkoor Oktoich (Russisch Orthodox vanaf begin 20e eeuw)
15.30 – 16.00 uur Kamerkoor Oktoich (Russisch Othodox vanaf begin 20e eeuw)

Buitenprogramma:

12.00 – 12.30 Monique Lansdorp (viool, mandoline,) & Hans Derksen (accordeon)
13.00 – 13.30 Monique Lansdorp (viool, mandoline,) & Hans Derksen (accordeon)

14.30 – 15.00 uur Amstel Quartet (Baltische muziek: Pärt)
15.30 – 16.00 uur Amstel Quartet (Baltische muziek: Pärt)

16.30 – Latijnse Hoogmis in de buitenlucht met processie met de hulp van diverse migrantengemeenschappen.

20.00 sluit het terrein.