Boek Tickets

Muziek uit het Zuiden

Zondag 25 augustus

Artiesten

Hoofdpodia

Jasper Iturrospe

Jasper Iturrospe

Jasper Iturrospe (1998) GITAAR - studeerde vier jaar aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Nederlands gitarist Enno Voorhorst. Onlangs is hij aan het Conservatorium van Amsterdam afgestudeerd met Gabriel Bianco. Zijn muziekstijl kenmerkt zich door klassieke muziek, met daarin Zuid-Amerikaanse invloeden. Hij staat aan het begin van zijn carrière, en is volop in ontwikkeling om zijn eigen klanken kleur te geven.

Helga Kruse

Helga begeleidt zichzelf op de troubadourharp.
Ze is dirigente van drie koren, verzorgt zang- en harplessen en geeft (wereldmuziek-) workshops. In La Fuente zingt ze Jiddische en Sefardische liederen. Deze dag verzorgt ze een workshop, waarbij ze de bezoeker meeneemt in een Sefardisch lied. Ze begeleidt zichzelf op de troubadourharp.

aLIGA

Saxofonist Stefan Gottfried en gitarist Jasper Iturrospe combineren de klassieke gitaar en de jazz-saxofoon in een nieuw repertoire. Het resultaat is een mix van muziek van bekende muzikanten zoals b.v. Claude Debussy en Antônio Carlos, waarin het ritme van Zuid Amerikaanse klanken, het impressionisme en jazz doorklinken.

Liturgisch Muziek Festival Heiloo

Claudai Witlam-Kuhnt

Sopraan: Sinds haar achtste zingt Claudia en op twaalfjarige leeftijd brengt ze haar eerste solo’s ten gehore. Ze heeft gestudeerd aan het Muziektheoretisch Opleidingsinstituut Utrecht en bij ‘Passiomea’ is zij actief als sopraansoliste voor diverse muzikale projecten in Nederland. Daarnaast is ze zangcoach.

Muziek uit het Zuiden

De muziek uit het Spaanse Zuiden heeft zich gedurende de tijd sterk ontwikkelt en vanuit alle landstreken zijn haar klanken hoorbaar. Zo niet geïntegreerd in de heersende cultuur, de Gouden Eeuw heeft daarbij een belangrijke rol gespeelt. Tijdens dit festival, komt dan ook een breed scala aan zuidelijke muziek langs. Van *Sefardische muziek uit de 8e eeuw, tot eigen composities van klassieke muziek en jazz elementen. En natuurlijk liturgische liederen, met een vleugje Spaans, tijdens de Eucharistieviering van 16.30 uur.

 

*Sefardisch komt van het Hebreeuwse woord Sepharad, en betekent Spanje. Toen in de 8e eeuw Arabieren naar Zuid Spanje vertrokken, ontstond er op wetenschappelijk en kunstzinnig terrein een samenwerking tussen Joden, Islamieten en Christenen. Ook wel de ‘Gouden Eeuwen’ genoemd. Joodse dichters namen Joods, Islamitisch en het Katholieke gedachtegoed over en zo ontstond er een mengelmoes van Arabische- en Andalusische melodieën, de Sefardische liederen.

Programma

11.00 – Opening terrein

Programma:
12.00 – 12.30
Jasper Ittoruspe (1e deel)
12.45 – 13.15
Jasper Ittoruspe (2e deel)

13.30 – 14.00 Helga Kruse (1e deel)
14.15 – 14.45 Helga Kruse (2e deel)

15.15 – 16.00 Aliga met gitarist Jasper Ittoruspe en saxofonist Stefan Gottfried

16.30 – 17.30 Eucharistieviering met Sopraan Claudia Witlam-Kuhnt

20.00 Sluit het terrein.